Botox

„Botox-szal“ a mély ráncok és a mértéktelen izzadás ellen
A botulotoxin az egyik leghatékonyabb anyag a mimikai ráncok kiegyenlítésére. Ezért a CHIRAM esztétikai sebészeten a kliensek számtalan kérésének hatására úgy döntöttünk, szélesítjük szolgáltatásainkat a botulotoxinnal történő kezelésre, tehát a botoxra.

Mi az a botulotoxin?
Egy fehérjéről van szó, mely speciális baktériumokat termel. Alapvetően egy toxint jelent, amely néhányszorosan higított formában gyógyító célokra használt már a 80-as évektől kezdve. A következő évtizedben ez a fehérje elterjedt az esztétikai orvoslásban, ahol ezerszeresen higított formában használták. Húsz év eltelte után pedig a botulotoxin a legalaposabban vizsgált, tesztelt és általában véve a legbiztonságosabb orvosság lett. Az egész világon jelenleg a leggyakrabban használt készítmény a kozmetikai beavatkozások során.

Milyen kellemetlenségeket kerülhetünk el a botulotoxin segítségével?
Egyrészt a mimikai ráncok kiegyenlítésére használatos, mint a homlok redők, a szemközti ráncok, a szem körüli ráncok, vagy a száj esetében. A botox-szal történő kezelést a szakértők ma már a fiatalabb lányoknak is ajánlják, hogy ezzel védekezzenek a mélyebb bőrredőkkel szemben. Idősebb hölgyek esetében komplex kezelés ajánlott. Másrészt ez a készítmény javíthatja az arc asszimetriáját, például ha az egyik szemöldök magasabban van, mint a másik. Harmadrészt pedig használják a túlzott izzadás megszüntetésére is azoknál, akiket ez a jelenség nyugtalanít, vagy problémát okoz számukra a mindennapos és professzionális életben.