Időpont foglalása telefonon: +421 (0)35 77 13 123

Egész testes anyajegy állapot felmérés
Automatizált egész testes feltérképezés az anyajegyekről

Az ATMB II Fotofinder (Automated Total Body Mapping) egy forradalmi állapotfelmérő gép a német Fotofinder cég fejlesztésében, dermatológiai klinikákkal együttműködve és az egész világról érkező professzorok közreműködésével néhány millió kivizsgálás adatbázisának felhasználásával az elmúlt 10 évből. Így elérve magas diagnosztikai pontosságát a gép az egész világgal összekötött, mesterséges intelligenciát használ, aminek hála folyton fejlődik egészen a tökéletes szintig.

Az ATMB torony használatával precízen feltérképezhetőek a bőr alakzatai az egész testen és minőségi döntés születhet a következő helyes lépésről egy esetleges eltávolítás szükségénél. Mindezt csupán néhány perc alatt.

Ez a forradalmi gép német technológiai jótállás alatt áll, amely megfelel a legújabb ISO normáknak és szabványoknak (ISO 9001:2008). A gép felméri az anyajegyek elhelyezkedését, összehasonlítja őket időben és sugárzásban, amely lehetővé teszi, hogy időben felfedezzük a bőr rákkeltő, rosszindulatú melanómáinak mivoltát.

Szlovákiában jelenleg mi vagyunk az egyetlenek, akik rendelkeznek e gép legmodernebb verziójával, a Fotofinder ATMB II.-vel.

Ezen kivizsgálás előnye a teljes bőrfelületről készített felvétel, amely minden pigmenthibát egyszerre, egyidőben észlel. Nem csupán egyetlen anyajegyre, vagy egy adott lokális területre összpontosítunk, ahogy egy klasszikus kézi dermatoszkópos kivizsgálás esetén.

A kivizsgálás folyamata

A páciens a gép elé áll, amelyen egy mozgó kamera van elhelyezve. Ezt követően a folyamat elindul, felvételek készülnek a teljes bőrfelületről (ún. total body mapping), amely pontosan megjelölt pozíciókban történik úgy, hogy a teljes bőrfelületet lefedje. A teljes eljárás egyszerű és rövid ideig tart. Végülis minden egyes pigment alakzatot elcsípünk a bőrön. A kivizsgálás során semmilyen negatív energia nem sugárzik a szervezet felé, éppen ezért bárki jöhet, akár gyermek, akár terhes nő.

A következő lépésben részletes felvételeket készítünk az egyes anyajegyek mikroszkópikus felépítéséről nagy felbontásban. Speciálisan kifejlesztett szoftverrel, orvosi felügyelet alatt, kiértékeljük a rosszindulat kockázatának pontjait – az anyajegyek vészességét.
A dermatoszkópiás kivizsgálás alapján a pácienseknek javasoljuk az anyajegyek eltüntetését sebészeti vagy lézeres úton. A felállított diagnózis alapján elvégezzük a javasolt lépéseket egy előre egyeztetett időpontban.
A bőr minden egyes feltérképezése automatikusan elmentésre kerül a számítógép memóriájában, így minden következő ellenőrzésnél automatikus szoftver analízissel azonnali összehasonlítás végezhető az új felvételekhez viszonyítva. Az anyajegyek változására, vagy az újak feltűnésére a rendszer automatikus színes jelzéssel figyelmeztet.
A vizsgálat teljes hossza az anyajegyek mennyiségétől függ. Általában 30 perc alatt lezajlik egy vizsgálat, nagyobb szám esetén azonban ez hosszabb is lehet (30-60 perc között). Ebből maga a bőrfelület szkennelése (body mapping) körülbelül 10 percig tart.

Egy anyajegy sem menekülhet.

Időpont foglalása telefonon: +421 (0)919 488 058